09 juli 2024

Motie Defensie uitbreiding?!

De fractie van het CDA is zeer onaangenaam verrast met de bekendmaking dat Defensie een locatie in Wapenveld onderzoekt met als doel om dit te gaan gebruiken als springterrein (oefenen met explosieven).

De CDA fractie is blij met het standpunt van het college, namelijk dat een eventuele komst van een ‘springterrein’ in Wapenveld zeer onwenselijk is. De CDA fractie ondersteunt het college in haar acties die hiermee verband houden. Dit hebben we duidelijk gemaakt door het instemmen van de Motie Ruime voor Defensie. 

Als fractie begrijpen we we heel goed dat de veiligheidssituatie in de wereld verandert en dat onze krijgsmacht daarom meer en vaker moet trainen. Dat het Artillerie Schietkamp 't Harde in de toekomst meer en intensiever gebruikt gaat worden zal al meer overlast gaan geven. Daarom vinden wij een uitbreiding in onze gemeente met een nieuw defensieoefenterrein een onevenredige impact hebben op de Heerder samenleving. Heerde heeft zijn Fair Share bijdrage naar onze mening al ruim ingevuld. 

Zie hieronder de informatie van college, de motie en van defensie. Tevens een link naar de burger protest groep  Explosievrij. Wij steunen dit burgerinitiatief van harte. Wilt u ook de petitie tekenen? Al bijna 5000 bezorgde inwoners en toeristen hebben hun handtekening gezet! 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.