06 juli 2024

CDA en VVD nemen initiatief voor beperken lastenstijging

CDA en VVD hebben bij de vaststelling van de gemeentefinanciën voor de komende jaren het initiatief genomen om de stijging van de gemeentelijke lasten voor inwoners en bedrijven te beperken. Zij kregen daarvoor steun van vrijwel de gehele raad bij de bespreking van de kadernota op donderdag 4 juli.

CDA-fractievoorzitter Matthias Blankesteijn: “Wij worden als gemeente de komende jaren geconfronteerd met fors minder inkomsten vanuit het Rijk. Het CDA vindt een degelijk financieel beleid met een sluitende begroting belangrijk. Daarbij kun je niet volstaan met de inkomsten verhogen, maar moet je ook bereid zijn om kritisch naar de uitgaven te kijken. En dat is gelukt. Met de besparingen hebben we de stijging van de Onroerende Zaak Belasting voor de komende jaren weten terug te brengen.”

VVD-fractievoorzitter Niels Staal: “Elk huishouden weet dat als er minder geld binnenkomt, er minder kan worden uitgegeven. Tegelijkertijd hebben we flinke ambities voor onze gemeente, bijvoorbeeld voor het bouwen van voldoende betaalbare woningen. Daar kunnen onze inwoners niet op wachten. Ik ben blij dat we ook in financieel krappe tijden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.