06 juli 2024

CDA en VVD: Niet bezuinigen op groenonderhoud

Op donderdag 4 juli besprak de gemeenteraad de kadernota. Omdat de gemeente met financiële tekorten kampt, zijn bezuinigingen nodig. Een van de bezuinigingen die het college voorstelde is een bezuiniging op het groenonderhoud. Het CDA en VVD hadden hier hun bedenkingen bij.

VVD-raadslid Niels Staal: ‘In het verleden is besloten om te bezuinigen op het groenonderhoud. Het heeft daarna jaren geduurd om het weer op orde te krijgen. Nu dat eindelijk enigszins gelukt lijkt, vinden wij het niet verstandig om nu een bezuiniging door te voeren’.

CDA-raadslid Matthias Blankesteijn vult aan: ‘Deze bezuiniging was daarnaast niet noodzakelijk om een sluitende begroting te presenteren. Daarom hebben we een amendement geschreven om deze bezuiniging te schrappen. Het niveau van groenonderhoud moet niet naar beneden bijgesteld worden. Sterker nog: er kan op veel plekken nog wel een tandje bij.’

Het amendement van CDA en VVD werd unaniem door de gemeenteraad gesteund. Daarmee is de bezuiniging op het groenonderhoud van de baan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.