01 juli 2024

Motie: Huisje, Boompje, Beestje

Op woensdag 3 juli 2024 debatteren we over de uitvoeringsagenda Dierenwelzijn. In dit debat zullen we als Nijmeegse CDA pleiten voor één centrale locatie in onze gemeente waar dierenwelzijn bij elkaar komt. Eén plek voor de hond, kat, het konijn, de egel en alle andere dieren waar we ons als gemeente over ontfermen. 

We hebben in de stad al prachtige initiatieven. Als CDA zijn we bijzonder trots op initiatieven zoals de dierenvoedselbank, vrijwilligers die de chips van katten checken en natuurlijk onze eigen Nijmeegse Dierenambulance (DAN). En op het initiatief van onze eigen fractie hebben we in Nijmegen de ‘Dierenbuddy’ geïntroduceerd. 

"Onze dierenbuddy’s voorkomen eenzaamheid bij dier en mens door structurele hulp te bieden  bij de verzorging van huisdieren."
Dierenbescherming (Website) 

In het debat van komende woensdag zal ons raadslid Delano van Luik pleiten voor één centrale locatie in Nijmegen waar dierenwelzijn bij elkaar komt. Wij denken hierbij aan huisvesting voor de Dierenambulance, een dierenarts die ook in het weekend bereikbaar en andere initiatieven zoals een dierenasiel of huisvesting voor andere mooie organisaties in onze stad. 

De gemeente Nijmegen geeft in de regio een goed voorbeeld rondom de zorg voor onze wilde dieren en huisdieren. Wij hopen dat we met dit voorstel de toekomstige zorg voor honden, katten, konijnen, egels, vogels en nog vele andere dieren kunnen veilig stellen.  Wij hopen op de steun van vele andere partijen in onze Nijmeegse raad. 

Jonathan Koelewijn
Fractievolger CDA – Nijmegen en o.a. woordvoerder Dierenwelzijn
[email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.