09 oktober 2024

CDA op werkbezoek

Wilt u uw sloopauto verkopen en inleveren of bent u op zoek naar tweedehands auto onderdelen? Dan bent u bij Autodemontagebedrijf – Handel D. Bastiaan aan het goede adres. Dit ontdekte het CDA Oldebroek tijdens een werkbezoek. Bastiaan aan de Rondweg in Wezep is een familiebedrijf. Dirk of beter bekend als Dik Bastiaan heeft de sloperij in 1983 overgenomen. Dit bevond zich toen nog aan de Puttensteinseveldweg. In 1996 is het bedrijf verhuisd naar de Rondweg.

Dik werkte in het begin samen met zijn vrouw Monique, zij verzorgde de administratie. Zoon Jarno ging, zodra het kon, ook meewerken en heeft het bedrijf nu overgenomen. Ook Jarno heeft een zoon, Jamal, die enthousiast is gaan meewerken. Het dus een echt familiebedrijf.

Het autodemontagebedrijf loopt als een tierelier. De klanten komen voor de onderdelen van de sloopauto’s. Niet alleen uit de directe omgeving, maar via de website ook uit heel Nederland en het buitenland. De milieuvergunningen, die vooral voor zo’n bedrijf nodig zijn, worden verleend door de provincie Gelderlang en zijn prima in orde.

Jamal vertelde, dat 97% van de auto’s, die binnenkomen (zo’n 20 per week) volledig gerecycled worden. Een prachtige prestatie, waar we als CDA best van onder de indruk waren. Fijn dat we in onze gemeente met dit bedrijf een steentje kunnen bijdragen aan een schonere wereld!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.