Aart Evers

Raadslid

Aart Evers is in 1972 als enige zoon geboren, opgegroeid in een christelijk historische boerenfamilie in Putten. Nog steeds woonachtig op de boerderij waarin ouders, grootouders en overgrootouders melkvee hielden. Is zelf na de opleiding aan de Christelijk Agrarische Hogeschool in Dronten ook nog een aantal jaren melkveehouder geweest. Maar vanwege de kleinschaligheid van het bedrijf en de beperkte groeimogelijkheden in 1999 overgestapt naar het Praktijkonderzoek in Lelystad. Dit viel in die tijd onder het ministerie van Landbouw, maar maakt nu deel uit van de Animal Sciences Group van Wageningen Universiteit. Vanaf 1999 is hij onderzoeker economie melkvee bij dit instituut. Kerkelijk meelevend in de hervormde gemeente van Putten (PKN) en ongehuwd. Naast politiek ook geïteresseerd in sport (vooral wielrennen en voetbal).

Waarom actief in de gemeentepolitiek

Naast de boerenachtergrond heeft Aart ook een politieke achtergrond. Zijn opa was in de tweede helft van de vorige eeuw 29 jaar gemeenteraadslid, waarvan 12 jaar wethouder voor de CHU. De interesse in politiek is van hem overgenomen, het aanhoren van de wereldpolitieke beschouwingen van G.B.J. Hiltermann hoorden al in de jonge jaren bij de opvoeding. Sinds 1989 lid van de jongeren van het CDA (het CDJA) en in 1997 samen met 11 andere enthousiaste jonge mensen de kern CDJA Putten opgericht. Hiervan was hij in de beginjaren penningmeester. In 1997 ook deelgenomen in de kandidaatstellingscommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen. Sinds 2002 actief in de schaduwfractie en vanaf 2006 commissielid in de Raadscommissie Samenleving. Daarnaast ook actief in het campagneteam.
Aart houdt van een stevige zakelijke discussie, maar wil graag ook de belangen van heel het dorp in het oog houden. Hij houdt niet van wollige rapporten maar van concrete acties. Soms wordt er over bepaalde onderwerpen te lang gepraat en worden beslissingen te ver naar voren geschoven. Aandachtspunten die voor hem belangrijk zijn: goede en veilige wegen, goede zorg voor ouderen en zwakkeren in de samenleving, serieus nemen van jongeren, betaalbare woningbouw en het respectvol omgaan met begraafplaatsen. Tenslotte vindt hij het belangrijk dat iedere burger serieus wordt genomen en gelijk wordt behandeld, ongeacht zijn positie of status. Regels zijn er om een samenleving te ordenen, niet om burgers het leven zuur te maken, vandaar dat ze flexibel moeten geïnterpreteerd.

Meer info: www.aartevers.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.