20 maart 2017

Normen en waarden

Raadsrubriek 20 maart 2017

Het is nu donderdagmorgen 16 maart en de kiezer heeft gekozen. Voor het CDA met een mooi resultaat. Moet nu toch even terugdenken aan het gehoon en geschimp van andere partijen toen Buma het over normen en waarden had en het zingen van het Wilhelmus. Blijkbaar spreekt dat toch een groot gedeelte van de kiezers aan: zijn tradities erg belangrijk voor mensen en hecht men aan waarden zoals  beleefdheid, respect, vriendelijkheid, behulpzaamheid, trouw, gehoorzaamheid, respect voor andermans spullen, eerlijkheid, rechtvaardigheid  etc. Het CDA i vindt het belangrijk dat deze waarden weer teruggebracht worden in onze samenleving. Hier in de Achterhoek zijn de tradities, normen en waarden nog niet zover verkwanseld als in een groot deel van Nederland maar mag zeker wat extra aandacht hebben thuis in de opvoeding, bij verenigingen en op scholen.

Ik schrok laatst van de uitlatingen van een ouder die boos was omdat haar kind een paar uur per jaar maatschappelijke stage moest doen: haar kind was al zo druk met huiswerk!  Als je als ouder er al zo over denkt hoe kan een kind dan gemotiveerd worden om iets voor een ander over te hebben, om zich in te zetten als vrijwilliger bij een vereniging zodat de volgende generatie fijn kan sporten, toneelspelen, muziek kan maken of in een speeltuin kan spelen, om eens boodschappen te doen voor een zieke buurvrouw of om überhaupt oog te hebben voor de medemens.

Maar met het CDA wordt er in Winterswijk ook zo door velen gedacht: 2870 kiezers stemden hier op het CDA wat in de Tweede Kamer nog meer zetels zou betekenen dan nu behaald. Een resultaat waar wij als CDA Winterswijk enorm trots op zijn. Een fijn team met als kers op de taart onze wethouder Ilse Saris, beste bestuurder van kleine gemeenten in Nederland! Kiezers: enorm bedankt!! 

Wilma Elsinghorst

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.