26 mei 2019

CDA wil vissen in de Kleiput mogelijk maken

In de raadsvergadering van 29 mei komt het CDA met een motie voor 6 visplekken langs de Kleiput aan de Driemarkweg.

Het vorige college had de toezegging gedaan om met Winterswijkse Hengelaarsvereniging De Karper en het waterschap in gesprek te gaan om deze 6 visplekken te realiseren. De nieuwe wethouder Klein Gunnewiek heeft dit echter naast zich neergelegd zonder dat de beloofde gesprekken zijn gevoerd. “Dit is ongelofelijk en ronduit onfatsoenlijk”zegt CDA-fractievoorzitter Wim Wassink. Helemaal omdat er breed draagvlak was binnen de raad om het vissen in de Kleiput mogelijk te maken. Het argument van wethouder Klein Gunnewiek is dat het vissen slecht is voor de waterkwaliteit.

Dit klinkt als een “ broodje-aapverhaal” en daarom ben ik zelf gaan bellen met het waterschap om navraag te doen. Het waterschap gaf duidelijk aan dat 6 visplekken geen invloed hebben op een dergelijke grote waterplas”zegt Wim Wassink.

Sterker nog, het waterschap is zelfs voor nauwe samenwerking met hengelaarsverenigingen. Zij zijn de ogen en oren in het veld en de hengelaars helpen het waterschap ook vakkundig bij calamiteiten zoals afgelopen zomer toen vanwege de droogte veel vissen moesten worden gered.

Het is dus onbegrijpelijk dat de wethouder de Winterswijkse Hengelaarsvereniging De Karper - die 1700 leden heeft - op deze manier in de hoek zet. “Dan kunnen we niet anders dan een motie indienen, want afspraak is afspraak”aldus CDA-fractievoorzitter Wim Wassink.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.