24 september 2018

Het politieke jaar is weer begonnen

Het was een mooie en warme zomer. Genieten voor iedereen die ‘s avonds graag lang buiten zit. Minder fraai was de zomer voor de boeren en de natuur die zuchtten onder de droogte. Kortom, de gevolgen van het veranderende klimaat met haar mooie en minder mooie kanten waren deze zomer duidelijk zichtbaar. 

Nu zitten de vakantie en het politieke reces er weer op en zijn de afgelopen weken alle politieke activiteiten weer begonnen. 

Tijdens de eerste commissievergaderingen kregen we meteen te maken met een onderwerp dat wat mij betreft te maken heeft met rechtvaardigheid en politieke geloofwaardigheid. Want hoe ga je om met een verzoek om legalisering als iemand zeer veel hoger, breder en groter heeft gebouwd dan waar hij in de vergunning toestemming voor heeft gekregen? Als CDA hebben we daar moeite mee, want het tart ons rechtvaardigheidsgevoel. We hebben niet voor niets regels met elkaar afgesproken. Uiteraard kan er een keer een rekenfoutje worden gemaakt, dat snappen wij ook. Maar als iemand schijnbaar willens en wetens de regels aan zijn laars lapt, vinden wij dat hij daar niet voor mag worden beloond. Als politiek moeten we dan ook staan voor de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Want wat voor de één geldt, geldt ook voor de ander. Dat heeft ook te maken met politieke geloofwaardigheid. Het wordt dus nog een boeiende discussie als het plan te zijner tijd voor besluitvorming in de raad komt. 

Kortom, we zitten als CDA fractie al weer helemaal in de politieke arena en kijken uit naar wat de komende maand weer op de agenda staat.

 

Wim Wassink
Fractievoorzitter  CDA-Winterswijk

Raadsrubriek Weekkrant 25 september 2018

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.