30 april 2019

Raadpraat 30 april: JA

"Vind je het na al dat gedoe nog wel leuk om raadslid te zijn?" Die vraag is mij de afgelopen tijd vaak gesteld. Gelukkig kan ik daar nog steeds volmondig 'ja!' op zeggen.

Uiteraard is er wel wat veranderd. Van grootste coalitiepartij is het CDA nu de grootste oppositiepartij geworden. Oppositie klinkt toch altijd een beetje als 'de tegenpartij', maar het CDA stemt zeker niet zomaar tegen alle voorstellen van de coalitie. Van ons als oppositiepartij mag u verwachten dat we voorstellen van het college kritisch bekijken en op inhoud beoordelen. De goede plannen steunen we, de plannen die niet goed genoeg zijn uiteraard niet.

Maar hoe bepalen we nu of een voorstel goed genoeg is? We kijken als eerste naar onze ideeën voor Winterswijk uit ons verkiezingsprogramma. Natuurlijk staat daar niet over alle onderwerpen iets in.
Het CDA werkt daarom vanuit vierbasisprincipes:

• Rentmeesterschap - We hebben de natuur en de cultuur geërfd van onze (voor)ouders en te leen van de generaties na ons. Daarom kijken we verder dan ons eigen belang en de korte termijn, óók op financieel gebied.
• Gespreide verantwoordelijkheid - Mensen, buurten, scholen, verenigingen, zorginstellingen, kerken en moskeeën, bedrijven en de overheid: ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan de samenleving.
• Publieke gerechtigheid - Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen, geeft mensen zekerheid en bestrijdt onrecht. De overheid moet rechtvaardig zijn en zorgen voor mensen die kwetsbaar en afhankelijk zijn.
• Solidariteit - Er moet betrokkenheid zijn tussen generaties en tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf!

En die basis is niet veranderd! Wij zijn nog steeds dezelfde groep mensen en hetzelfde CDA dat het beste wil voor een bruisend Winterswijk. En daarom zeg ik nog steeds volmondig 'JA!'

Sandra Prinsen, raadslid CDA,
Email: [email protected] / Twitter: @SandraPrinsen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.