14 mei 2024

Terugblik op de raadsvergadering van 25 april 2024

Onze eerste kinderburgemeester Joshua en loco-kinderburgemeester Fenne stelden zich voor. Wij wensen hen heel veel succes en plezier in hun ‘ambtsperiode’!

Het bestemmingsplan voor de Europalaan is vastgesteld. Dat betekent dat de plannen verder ontwikkeld kunnen worden voor sloop en nieuwbouw van de flats. Per saldo zo’n 20 extra huurwoningen én een mooier straatbeeld.

We stelden de BOSS-visie vast. Dit staat voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. In deze visie zijn speelplekken en speeltuinen opgenomen, maar ook de nog te ontwikkelen urban-zone voor de wat oudere jeugd. Als plannen van de speeltuinen ook bijdragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie in een wijk, dan wil het CDA die speeltuinen graag ook financieel helpen als dat nodig is. Dat is samen werken aan gezonde en gelukkige buurten en wijken!

In de omgevingsvisie voor de bebouwde kom gaat het vooral over de fysieke inrichting van ons dorp richting 2040. Er wordt nu gestart met fase 2. Daarin wordt gelukkig ook nadrukkelijk de maatschappelijke opgave opgenomen, zodat de link met het sociaal domein en onderwerpen als cultuur, gezondheid, het mee kunnen doen in de samenleving en vooral het elkaar ontmoeten een plek krijgen. Want een fysieke ruimte zonder mensen, is een lege ruimte.

Sandra Prinsen
Fractievoorzitter CDA Winterswijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.