09 juli 2024

Terugblik op de raadsvergaderingen van 27 juni 2024

Het grootste deel van de laatste raadsvergadering voor het zomerreces ging over de doorkijk naar de begroting voor 2025. Het positieve nieuws is dat er voor 2025 eigenlijk niet bezuinigd hoeft te worden. Voor daarna ligt dat anders. 

Het CDA staat voor De Post en goede toegang tot zorg en het behoud van onze verenigingen en voorzieningen. Bijvoorbeeld Zwembad Jaspers, Boogie Woogie, De Storm en de bibliotheek. We zullen zoveel mogelijk ons steentje moeten bijdragen aan het draagkrachtig maken van de verenigingen en voorzieningen in Winterswijk.

De uitkomsten van de verenigingsenquête die we eerder dit jaar hielden, hebben we uitgewerkt in een rapportage en aangeboden aan burgemeester Bengevoord. De uitkomsten vindt u op onze website. Bij het maken van de begroting is het van belang om rekening te houden met de opmerkingen, die door de verenigingen zijn gemaakt en met de zorgen die zij hebben. 

Het CDA diende samen met anderen twee moties in. Eén om voor de komende jaren verenigingen en voorzieningen te ontzien. De andere motie om een fonds te maken, met voldoende geld om de komende jaren onderhoud voor bijvoorbeeld het zwembad slim en efficiënt uit te voeren. Beide moties zijn aangenomen! Het CDA wenst u een fijne zomer!

Sandra Prinsen, fractievoorzitter CDA Winterswijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.