30 april 2016

Terugblik Raadsvergadering 21 april

Tijdens de afgelopen raadsvergadering stond onder andere de kwijtschelding van een lening aan De Storm op de agenda. Namens het CDA heeft Wilma Elsinghorst aangegeven dat we ons hier wel in kunnen vinden. De lening was oorspronkelijk twee miljoen euro. Bijna achthonderdduizend euro heeft De Storm afgelost door het werven van sponsors. Dat was weliswaar minder dan verwacht, maar in de tijden van crisis toch een goede prestatie.

Het voortbestaan van De Storm is van groot belang voor de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van Winterswijk en de omliggende gemeenten. Uit de bezoekersaantallen blijkt ook dat een groot deel van de bezoekers uit de omliggende gemeenten komt. Als CDA zijn we al geruime tijd aan het lobbyen bij partijgenoten in de provincie omdat De Storm een regionale functie heeft en dat de provincie daar ook wel aan bij kan dragen. Het CDA heeft een oproep gedaan aan alle partijen om ook bij partijgenoten in de provincie te lobbyen.

Daarnaast kwam ook de woonvisie ter sprake. Goedkeuring van deze woonvisie voor 1 juli is noodzakelijk om afspraken over 2017 te maken met De Woonplaats.

De woonvisie is niet heel uitgebreid om het maar eens voorzichtig uit te drukken. Het CDA vindt het belangrijk om de afspraken met De Woonplaats niet te vertragen en we gaan daarom akkoord met deze visie. Wij willen wel dat de visie nader uitgewerkt wordt, zodat ook de woonwensen van de inwoners van Winterswijk mee worden genomen. Wordt vervolgd.

Wim Elferdink

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.