07 oktober 2019

Terugblik Raadsvergadering 26 september 2019

Deze keer een terugblik van een teleurgestelde fractievoorzitter. Van raadsleden mag in de eerste plaats verwacht worden dat ze besluiten nemen die het beste zijn voor Winterswijk. Voor de CDA fractie betekent dit concreet dat wij voor goede voorstellen stemmen en tegen slechte voorstellen.

Deze vergadering hebben we daarom bij 10 van de 11 voorstellen voor gestemd en maar bij 1 voorstel tegen. Dit voorstel betrof de legalisering van de situatie waarbij de eigenaar bewust veel te groot, te hoog en veel te veel heeft gebouwd. Het CDA wil niet dat brutalen de halve wereld hebben.

De realiteit is dat coalitie andere normen hanteert: zij stemmen voor de voorstellen van de coalitie en tegen de voorstellen van het CDA ongeacht of het nu goede of slechte voorstellen zijn.

Zo kan het gebeuren dat moties van CDA zonder goede argumenten worden weggestemd: de motie voor een regentonactie, de motie voor een kindergemeenteraad met kinderburgemeester en de motie voor mantelzorgvriendelijke gemeente. Bij de motie voor een regentonactie maakte WB het wel heel bont door als argument te gebruiken dat het veel voordeliger is om drinkwater te gebruiken voor het sproeien van de tuinen dan om regentonnen aan te schaffen.

Blijkbaar worden de keuzes van de coalitie niet bepaald door wat goed is voor Winterswijk, maar vooral om als coalitie op het pluche te kunnen blijven.

Hieronder vindt u de moties, vragen en inleidingen op moties terug.

CDA vragen over het Cultuurkwartier

Inspreektekst over Grote Veldweg 4-6-8

Inleiding motie mantelzorg

Motie Mantelzorg

Motie CDA en VW Regentonactie

Motie CDA Kindergemeenteraad/Kinderburgemeester

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.