19 januari 2016

Verkeerde informatie

Bijdrage raadsrubriek Weekkrant 19-1-2016

Allereerst namens de CDA fractie een goed en gezond 2016!

Op het moment dat deze column te lezen is, vindt er in De Storm een rondetafelgesprek plaats over de locale economie. Voor dit gesprek zijn ondernemers uitgenodigd om samen met de Gemeente Winterswijk een stip op de horizon te zetten hoe men denkt en wil dat onze Winterswijkse  economie de komende 15 jaar zich gaat en zal ontwikkelen. Gelukkig is er de laatste 20 jaar veel veranderd op het gebied van inspraak door de burger en worden beleidsnota’s geschreven op aanwijzingen van inwoners en ondernemers.

 Een goed voorbeeld daarvan is ook het bestemmingsplan buitengebied. Door o.a. internet is men ook veel mondiger geworden en eerder op de hoogte van ontwikkelingen. Dit heeft veel voordelen maar kan ook een groot gevaar zijn. We hebben de laatste weken daar een paar voorbeelden van gezien: krantenartikels, facebookberichten, twitterberichten etc. waar gewoon een flinke draai aan de waarheid wordt gegeven. Zo schreef een krant vorige week een artikel over oud papier. Volgens een voorzitter van een vereniging wordt het oud papier in het buitengebied door de ROVA nog maar 1 keer per kwartaal opgehaald en gaat daarom deze vereniging tegen de afspraken in en ondanks de ruimhartige afkoopregeling gewoon door met oud papier inzamelen. Terwijl de containers voor huishoudelijk oud papier overal MAANDELIJKS geleegd worden.

In een ander artikel wordt weer beweerd dat de gemeente dik gaat verdienen aan het omgekeerd inzamelen. Maar die gemeente dat bent u. Alles wat verdiend wordt door omgekeerd inzamelen komt ten goede aan de inwoners en toekomstige bewoners van onze planeet door minder onttrekken van grondstoffen van onze aardbol !! En toch merk je dat alle onwaarheden die op sociale media en de andere media vermeld staan een heel eigen leven gaan lijden en blijven hangen. Heel moeilijk voor ons als politici die geluiden te ontkrachten. Mijn raad is om ons erop aan te spreken. Gebruik uw mogelijkheid ons te benaderen via mail of een belletje. Graag zelfs!

 

Wilma Elsinghorst-van Dinteren
Raadslid  CDA-Winterswijk

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.