14 augustus 2024

1 Jaar Henri Bontenbal

Op 14 augustus 2023, precies een jaar geleden, startte ik als lijsttrekker van het CDA.

Nu, een jaar later, kijk ik terug op een bijzonder jaar, waarin er veel is gebeurd. We leden een fors verlies bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar begonnen onszelf ook weer terug te vinden.

De grootste winst van het afgelopen jaar is, vind ik, de hervonden eenheid in de partij. We durven weer te vertellen waarvoor we staan. Met fatsoenlijke politiek en een hoopvol verhaal zetten wij ons in voor een verantwoordelijke samenleving. We durven weer trots te zijn op al die plekken waar het CDA een politiek voor en door gewone mensen laat zien.

De Tweede Kamerfractie is een hecht team, een gideonsbende in de Tweede Kamer. Nu het nieuwe kabinet van start is gegaan, kunnen wij vanuit de oppositie ook echt aan de slag voor een sterke verantwoordelijke samenleving. U gaat van ons horen!

Na dit eerste jaar als politiek leider van het CDA wil ik vooral dit zeggen: dank allemaal voor jullie steun en aanmoediging! Het afgelopen jaar heeft me meer dan ooit duidelijk gemaakt: succes behaal je samen en vier je ook samen.

Het afgelopen jaar geeft ons vertrouwen om met de nieuwe koers door te gaan. Ik geloof dat we met elkaar de weg terug hebben gevonden. De komende jaren zullen ons voor flinke uitdagingen gaan plaatsen. Het is onrustig in de politiek, de democratie staat onder druk, de constructieve partijen zitten in de verdrukking en het populisme maakt zich groot.

Tegelijkertijd is dit precies onze opdracht: om voorbij het geschreeuw, de loze beloftes en het individualisme te gaan en te laten zien aan de samenleving dat christendemocratische politiek een hoopvol verhaal heeft, dat wij mensen in hun zorgen serieus nemen en concrete plannen presenteren die de samenleving sterker maken.

De samenleving heeft meer dan ooit behoefte aan ons hoopvolle christendemocratische verhaal. Het is onze taak om dat verhaal samen uit te dragen en waar te maken. En daar kunnen wij alle steun bij gebruiken:

cda.nl/steun-henri

Met goede moed gaan we aan de slag voor een fatsoenlijk Nederland! 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.