31 augustus 2024

Werkbezoek P&G Safety

Vanochtend hebben we met de fractie, het bestuur en overige leden van CDA Zaltbommel een bezoek gebracht aan P&G Safety BV in Gameren.

Dit mooie bedrijf voert jaarlijkse inspectie van blusmiddelen, rookmelders, koolmonoxidemelders en nood- en vluchtwegverlichting uit.

Tevens analyseren en adviseren ze een goed brandveiligheidsplan en levert het de benodigde materialen, die ook via een webshop te bestellen zijn.

Na een warm welkom hield voormalig tuinder Peter een presentatie over zijn prachtige bedrijf wat hij in 2005 heeft opgericht. Sinds 2018 is het bedrijf gevestigd in een mooi bedrijfspand op het bedrijventerrein aan de Rondgang 26 in Gameren.

Enthousiast vertelde Peter hoe zijn gecertificeerde bedrijf gegroeid is op het gebied van klanten, personeel, innoveren en lopen ze vooruit op nieuwe regels, normen en wetten.

Bij menig ondernemer, school of instantie in de Bommelerwaard, is dan ook een brandblusser van P&G Safety te vinden en inmiddels rijden de met voorraad gevulde bussen door heel Nederland.

Peter, zelf ook postcommandant bij de brandweer, weet als geen ander waar veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden en op welke manier. Of het nu gaat om brandblussers, rookmelders, nood- of vluchtwegverlichting, AED's of verbandtrommels, P&G Safety is inmiddels van alle markten thuis, zoals ook het beveiligingen van evenemententerreinen.

Met 13 vaste werknemers en tussen de 20-50 inleners, bediend het bedrijf jaarlijks zo'n 4000 klanten, voeren ze zo'n 40.000 controles, kunnen ze volledige brandmeldinstallaties, inbraakinstallaties en camera installaties aanleggen en geven ze 24/7 storingsdienstservice.

Het was een erg interessant bezoek met een kijkje achter de schermen bij een mooi innovatief lokaal bedrijf in onze gemeente!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.