CDA het Hogeland heeft op dinsdag 1 maart aan een viertal organisaties/verenigingen door middel van een taart de complimenten gebracht in het kader van Nationale Complimentendag.  Deze vier organisaties/verenigingen staan voor het CDA symbool voor de vele vrijwilligers in alle dorpen die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de samenleving. 

De vrijwilligers van OPA in Uithuizermeeden zijn iedere dag actief bezig om het oud papier in te zamelen en de oud papier containers zo goed mogelijk te vullen. Een compliment waard voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het inzamelen van oud papier.

De verkeerswerkgroep in Onderdendam is samen met de inwoners , gemeente en provincie bezig om te kijken naar mogelijkheden om de verkeersituatie in Onderdendam te verbeteren. Dit is geen eenvoudige opgave en zeker een compliment waard. 

Het “Mooiste dorp van Nederland” worden heeft consequenties en daar zijn de dorpsgidsen in Winsum achter gekomen. Onder leiding van één van de dorpsgidsen is al menig toerist rondgeleid en meegenomen naar de bezienswaardigheden van Winsum. Het is zo gewoon maar de gidsen vertellen met passie over hun dorp en dat verdient een compliment. 

Als laatste is er een taart uitgedeeld aan de carnavalsvereniging CV Oldeclooster. Een paar weken geleden werd bekend dat de Coronaregels zouden worden versoepeld en dat er weer mogelijkheden waren voor activiteiten. Het bestuur heeft een bewuste keuze gemaakt om niet hals over de kop nog een groots evenement te gaan organiseren. Een moedig besluit en wat zeker een compliment waard is. 

Deze vier taarten waren een symbolisch compliment voor al die organisaties, verenigingen en vrijwilligers die een grote rol in de samenleving hebben en best eens in het zonnetje mogen worden gezet. Al die vrijwilligers verdienen een groot compliment dat zij zich inzetten voor een ander en voor het dorp.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.