17 februari 2022

Geen haat in de raad

Vandaag lanceerden 120 CDA-lijsttrekkers het manifest ‘Geen haat in de raad’. Met dit manifest vragen zij aandacht voor de verharding in de (gemeente)politiek. Lokaal en landelijk krijgt het manifest volop aandacht! Lijsttrekker Feike Oppewal van CDA Pekela heeft het manifest ook ondertekend. 'Normen en waarden zijn belangrijk voor het CDA en met dit manifest onderstrepen we dat', aldus Feike. Gelukkig gaat het goed in Pekela en daar zijn we trots op!

Landelijk heef maar liefst 15% van de raadsleden te maken met bedreigingen. Het is niet alleen een probleem van de politiek. De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat ambtenaren, boa’s, politieagenten, GGD-medewerkers, journalisten en vele anderen vrijwel dagelijks ervaren. Zowel op straat als online. 

Lichtpuntjes zijn die gemeenten waar het vertrouwen opvallend stabiel blijft. Het zijn steden en dorpen met een rijk maatschappelijk leven, waardoor mensen meer op elkaar betrokken zijn en zich actief inzetten voor de gemeenschap waar ze leven, wonen en werken. Dit is de coöperatieve samenleving, die ons voor ogen staat: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het geheim van een sterke samenleving. 

En daar staan we voor, ook in Pekela!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.