09 juli 2024

Gemeenschapsaccommodatie Stevensweert

De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering van 9 juli 2024 unaniem in met het voorstel tot realisatie van een gemeenschapsaccommodatie ter plaatse van de sportvelden in Stevensweert.

Na jaren van voorbereiding door de dorpsraad is er nu duidelijkheid over de plaats en invulling van een nieuw multifunctioneel centrum. Met de wens tot het aanvullend realiseren van een gymzaal bij de MFC werd in navolging van het collegevoorstel door geen van de partijen gehoor gegeven.

Op ons initiatief is er wel een motie (zie hieronder) raadsbreed aangenomen welke voorziet in het anticiperen op toekomstige ontwikkelingen waaronder integratie van de tennisbanen en bouw van een gymzaal. Door een toezegging van de portefeuillehouder wordt de motie bovendien aangevuld met het ontwikkelen van een gebiedsvisie ter plaatse van de sportvelden Stevensweert.

Het CDA is blij dat na jaren van voorbereiding er een nieuw MFC in Stevensweert gaat komen. In het najaar 2026 staat de oplevering van het nieuwe MFC gepland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.