09 juli 2024

Toekomstperspectief Clausgebied en omgeving

De vergadering van de Maasgouwse gemeenteraad op dinsdag 9 juli 2024 was een belangrijke voor alle inwoners van Brachterbeek. Op de agenda stond namelijk het toekomstperspectief Clausgebied en omgeving. Tijdens de druk bezochte commissievergadering waarin de nodige inwoners van Brachterbeek van zich lieten horen door gebruik te maken van hun spreekrecht, bleek hoe groot de bezorgdheid bij de inwoners van Brachterbeek was.

Dat naar de zorgen van de inwoners is geluisterd en deze zeer serieus werden genomen door de gemeenteraad bleek tijdens de raadsvergadering. Er vond niet alleen een lange beraadslaging plaats maar er werden in totaal ook een zestal moties ingediend, waarvan 2 door het CDA. Daarnaast waren er nog moties van LB, welke in samenspraak met het CDA was opgesteld, NLM, en D66. Van deze 6 moties zijn er na beraadslaging 4 aangenomen, en 2 ingetrokken.

De 4 aangenomen moties hebben betrekking op de gezondheid en het leefmilieu, de verkeersontsluiting van het Clausgebied, de groeninpassing, en het ondergronds verkabelen van hoogspanningslijnen. Het CDA stemde voor alle 4 de moties, welke u onderaan dit bericht kunt inzien.

Als CDA-fractie zijn we blij dat dit onderzoek is uitgevoerd zodat de gemeente, zowel ambtelijk als bestuurlijk, maar ook de inwoners van Brachterbeek, vroegtijdig op de hoogte zijn van hetgeen de komende decennia mogelijk op het Clausgebied en dus op ons af kan gaan komen. Met de ingediende moties hebben we getracht aan de zorgen van onze inwoners tegemoet te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.