22 augustus 2017

4 september avond over wonen in Peel en Maas

Hoe houden we de huizenmarkt in Peel en Maas gezond?

Hoe gemakkelijk is het om een woning te vinden in Peel en Maas? Zijn er genoeg koop- en huurhuizen of bouwen we er juist teveel? CDA Peel en Maas organiseert hierover een informatie- en discussieavond op maandag 4 september. Met als speciale gast Tweede Kamerlid Erik Ronnes, woordvoerder en specialist volkshuisvesting van het CDA. De avond is openbaar toegankelijk. Iedereen is welkom.

Als het aan de provincie ligt wordt de komende tijd flink gesnoeid in het aantal woningbouwplannen in Peel en Maas. Na 2030 mag er al helemaal geen woning meer bij komen. Volgens de bevolkingscijfers gaat het aantal inwoners in Peel en Maas immers dalen. Als we nu niet ingrijpen zijn er straks te veel woningen en komen er leeg te liggen, aldus de provincie.

Aan de andere kant zien we op dit moment veel mensen die geen betaalbare (huur)woning kunnen vinden. Bijvoorbeeld jongeren die met een startsalaris geen hypotheek kunnen krijgen. Of ouderen die langer zelfstandig, maar kleiner willen wonen. We zien ook steeds meer kleinere huishoudens op zoek naar een huurwoning. Ondertussen stijgen de prijzen van koopwoningen en worden er huizen binnen een dag verkocht voor meer dan de vraagprijs.

De gemeente stelt dit jaar nog een woonvisie vast waarin het woningbouwbeleid wordt vastgelegd. Wat kan de gemeente nu het beste doen? Nu toestaan dat er meer woningen gebouwd worden, die straks misschien leeg staan? Of de knellende woningmarkt van nu voor lief nemen? Kán de gemeente hier überhaupt invloed op uitoefenen of moeten we dat niet willen? Wat betekenen de verschillende scenario’s voor huizenbezitters, nu en in de toekomst? 

CDA Peel en Maas probeert hierop antwoorden te vinden tijdens een informatie- en discussieavond op maandag 4 september in Kerkeböske in Helden. Naast Tweede Kamerlid Ronnes zijn die avond ook aan het woord: Norbert Panken van SatInv.nl - StepchangeConsulting, Ruud Coppers van Coppers & Partners Makelaardij, Peter Broekmans van Rendiz en Ivo van Rees van Wonen Limburg.

De avond is voor iedereen toegankelijk en start om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.