13 juni 2024

CDA Altena steunt ambitieus scholenplan (IHP), maar maakt zich zorgen over financiële haalbaarheid.

In oktober 2020 heeft de gemeenteraad een plan gemaakt voor de schoolgebouwen in Altena. Dit plan heet het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP Onderwijs). Hierin staat wat er allemaal moet gebeuren aan de schoolgebouwen in de verschillende dorpen.

CDA Altena vindt het belangrijk dat scholen goede, veilige en gezonde gebouwen hebben. Dit is belangrijk voor de kinderen om goed te kunnen leren. Zowel de schoolbesturen als de gemeente moeten hiervoor zorgen, en dat staat ook duidelijk in het plan.

Het plan kijkt naar de toekomst en wil flexibele gebouwen, zodat ze makkelijk aangepast kunnen worden als er iets verandert in het onderwijs. Ook gaat het niet alleen over scholen, maar over alle plekken waar kinderen leren en groeien. Omdat we ook meer aan het milieu moeten denken, moeten de gebouwen aan hogere eisen voldoen. Dit alles is meegenomen in het plan.

Onze woordvoerder Rene Roovers heeft namens de CDA fractie het standpunt medegedeeld tijdens de Altenatafel. Zo heeft hij de nodige zorgen geuit;

CDA Altena vindt het een goed doordacht en uitgewerkt plan wat ook ambitie uitstraalt en vooral oog heeft voor het belang van onze kinderen; onze toekomst!” Echter, CDA Altena maakt zich zorgen over de financiële haalbaarheid van het plan, gezien de komende grote financiële uitdagingen voor de gemeente Altena. “Plannen maken is goed maar ze moeten ook uitgevoerd kunnen worden” stelde René Roovers tijdens de behandeling van dit raadsvoorstel afgelopen week.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.