12 juli 2024

CDA Altena blij met uitkomst onderzoek Jeugdbrandweer

In november 2022 heeft de CDA-fractie in Altena een motie (voorstel) ingediend om te verkennen of er belangstelling is voor een jeugdbrandweerkorps in de gemeente. Deze motie werd unaniem aangenomen en een onderzoek is gestart door de brandweercommandant in samenwerking met de burgemeester.

De gemeenteraad een update ontvangen over de voortgang. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het initiatief en heeft toegezegd de nodige faciliteiten te bieden voor de oprichting van een jeugdbrandweerkorps.

Uit het onderzoek blijkt dat er zeven potentiële deelnemers zijn gevonden en dat de organisatie vrijwel gereed is. De brandweer werkt aan de verdere details en een definitief besluit wordt binnenkort genomen.

CDA  Altena is blij met de uitkomsten van het onderzoek en vindt dat de Gemeente Altena hiermee een belangrijke stap zet richting de oprichting van een jeugdbrandweerkorps, dat jongeren voorbereidt op een mogelijke toekomst bij de brandweer en wat bijdraagt aan de veiligheid in de gemeente.

Lees hier de informatiebrief van het college over het onderzoek  jeugdbrandweer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.