09 september 2024

Blijf vragen!

Blijf vragen!

 

Zo tijdens de vakantie is het lekker “bij lezen”. In de tuin, op de camping of waar dan ook even lekker een krant, boek of tijdschrift tot je nemen. Muziekje aan, kopje koffie erbij en telefoon aan de kant.

Sowieso is dat een goed idee, die telefoon aan de kant. Natuurlijk is het erg handig dat je een fototoestel bij je hebt wat ook kan bellen. Of was het andersom? Ook handig dat Google als je er even niet op kan komen.


Het geeft echter ook een hoop gedoe en onenigheid. De social media lijken vaak steeds minder sociaal te zijn. Het verbaast mij met regelmaat dat veel meningen -  vaak ongezouten, ronduit bot of met een stevig eigenbelang - het wereld wijde web op worden geslingerd. Als je kijkt naar belangrijke kwesties binnen onze gemeente is het met regelmaat vooral “roeptoeteren” en klakkeloos naroepen van elkaar.

Een eigen mening is toch meer dan dat?

 

Daarom wil ik graag een kleine tip delen. Als je zorgen of vragen hebt over de voor jou belangrijke zaken, dan is het goed om vragen te blijven stellen. Blijf jezelf afvragen of het de hele waarheid is en leun niet (alleen) op de berichten op de socials. Stap op de persoon of instantie af en informeer jezelf. Ook het CDA Bernheze staat tot jouw beschikking. Gewoon om te helpen.

 

Gertjan Hermes

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.