16 september 2021

Edwin Daandels voorgedragen als kandidaat lijsttrekker CDA Bernheze

Edwin Daandels voorgedragen als kandidaat lijsttrekker CDA Bernheze

Het bestuur van CDA Bernheze zal de heer Edwin Daandels voordragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De leden van het CDA Bernheze zullen tijdens een algemene ledenvergadering op 23 september aanstaande hun lijsttrekker kiezen.

Edwin is 49 jaar, getrouwd, vader van vier kinderen en woonachtig in Heeswijk-Dinther. Als gemeenteraadslid voor het CDA in Bernheze staat hij bekend als enthousiast en realistisch. Hij is in staat om complexe zaken terug te brengen naar de kern en daardoor kan hij helder en begrijpelijk het CDA verhaal naar voren brengen. Hij brengt de politiek dichter bij de inwoners, is benaderbaar en veel onder de mensen te vinden. Hierdoor weet hij wat er speelt in Bernheze en dit weet hij samen met de CDA-fractie om te zetten in nieuwe voorstellen om echt verandering, vernieuwing en vooruitgang in te zetten.

Daandels is verder meer dan 25 jaar zelfstandig ondernemer in de agrarische sector geweest. Momenteel werkt hij bij de Omgevingsdienst Brabant Noordoost. Hij is intussen ruim 7 jaar actief voor de CDA-fractie in Bernheze en sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 doet hij dat als gemeenteraadslid. Opvallend is dat de kiezer hem zowel in 2014 als in 2018 ruim voldoende steun toevertrouwde en hij met voorkeurstemmen direct werd gekozen. Zodoende is hij zijn politieke carrière in 2014 gestart als commissielid ruimtelijke zaken om politieke ervaring op te doen, om vervolgens in 2018 als raadslid plaats te nemen in de gemeenteraad.

Edwin Daandels zelf geeft aan klaar te zijn om als lijsttrekker voor het CDA Bernheze de campagne te gaan trekken. “We hebben met onze partij al veel mooie dingen voor Bernheze kunnen bereiken, maar we zijn nog lang niet klaar. Samen met het bestuur, de fractie en onze leden werken we nu aan een nieuw verkiezingsprogramma waarin we voor ieder dorp en alle inwoners een fijne toekomst in Bernheze willen realiseren. Daar wil ik mij, met ons team, heel graag voor inzetten de komende jaren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.