28 september 2017

Luchtkastelen i.p.v. de benodigde woningen.

Tijdens het vragenhalfuurtje in de gemeenteraad op 26 september heeft het CDA de volgende vragen gesteld over woningbouw in Boxtel:

Het bouwen van woningen is een van de belangrijke grote opdrachten voor het college. Helaas is er de afgelopen jaren erg weinig van de grond gekomen.  

Onze raad heeft in z’n geheel meerdere malen aangedrongen op meer vaart te maken. Nu blijkt dat een van de redenen waarom er geen woningbouw plaatsvindt  capaciteitprobleem van de ambtenaren te zijn.  Ook in Gestel zijn maar liefst 17 projecten op de plank blijven liggen. Dit heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid en economische ontwikkelingen in onze dorpskernen.

St. Jozef staat te popelen om te bouwen, hebben geld genoeg hiervoor maar zijn nu maar projecten gestart in Haaren en Gestel omdat de gemeente Boxtel geen geschikte gronden ter beschikking stelt. Onbegrijpelijk!

Het CDA vindt dat woningbouw nu echt de hoogste prioriteit van de wethouder moet krijgen.  Er wordt veel gepraat maar erg weinig gebouwd.  Oftewel: U bouwt  luchtkastelen i.p.v. de benodigde woningen en appartementen.

Onze vragen:

1.     Waarom bent u niet eerder naar de raad gekomen om dit capaciteitsprobleem te bespreken?

2.     Zijn de doelen (aantal woningen) die gesteld zijn in de Woonvisie nog wel haalbaar? 

3.     Waarom gaat het ter beschikking stellen van geschikte gronden aan St. Joseph zo moeizaam? Heeft dit alleen met capaciteitsproblemen te maken? 

4.     Hoe gaan we de achterstand in halen?

5.     Wat voor acties kunnen we op KT (deze bestuursperiode) verwachten?

6.     Kunt u meer vertellen? 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.