08 november 2011

Burgemeester Mak bezoekt de Koolhof

DEURNE - zaterdag 29 oktober - Burgemeester Mak in wijk Koolhof

Afgelopen zaterdag 29 oktober bracht de burgemeester een kennismakingsbezoek aan de Koolhof. Wijkraad Koolhof had een ochtendvullend programma opgesteld. Om 10.00u werd hij ontvangen door de leden van de wijkraad, de wijkbeheerder en de opbouwwerker van SWD. DMG was aanwezig met een fotograaf en cameraman.

Camerawerk en interview Martien van Dam.

Fotoverslag fotograaf Jeffrey Vogels)

Na een korte rondleiding door de Frans Hoebenshal werd de burgemeester een fotowand getoond met oude en recente foto’s van de wijk, wijkactiviteiten, enz. Voorzitter Jan Bresser heette de burgemeester welkom en gaf uitleg over het programma.

Per huifkar met paard vertrok het gezelschap vanuit de sporthal naar de Leigraaf. Daar hield bewoner Wim Schrama een korte uitleg over het door de omwonenden bijgehouden  plantsoen. Verderop stapte Ans Buzzoni in en vertelde onderweg over de samenwerking tussen bewoners, gemeente en wijkraad, over de herinrichting van het plantsoen aan de Botlek. Co Reijnders bracht de burgemeester op de hoogte van de groenomvorming, waar de ‘groene’ wijk Koolhof veel mee te maken heeft. Aan de Lek. gaven leden van buurtvereniging ’t Drupt uitleg over wat zij daar organiseren en wat er speelt. In de Roothaertstraat hoorde de burgmeester ideeën aan die de bewoners hebben voor de aanleg van een speelveldje. Verderop in de Brigantijn ontving directeur Arie Boertjes het gezelschap en vertelde iets over deze school. Vooral de slechte staat van het gebouw had de aandacht. Terug in de Frans Hoebenshal stonden kunstenaar Paulo Taborda Barreto en één van de vrijwilligers van “Kijk Uit!” klaar. Zij boden de burgemeester als blijvende herinnering een cadeau aan in de vorm van een ‘klein’ model van Aquarius.

Bij zijn vertrek bedankte de burgemeester de wijkraad voor de ontvangst, rondleiding, uitleg en het cadeau.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.