30 april 2011

CDA lid Henk van Gog lid in de orde van oranje nassau.

Op 1 mei heeft CDA lid Henk van Gog de koninklijke onderscheiding Lid van Orde van de Oranje Nassau ontvangen van burgemeester Hilko Mak. Het CDA Deurne is trots op deze dik verdiende onderscheiding voor Henk van Gog, die een gemeenschaps  mens pur sang is.

Al vanaf 1978 is Henk actief in Liessel, want ondanks het feit dat Het Zand toen nog bij Asten hoorde, was hij actief in de gemeente Asten en ook zeer betrokken bij de Liesselse gemeenschap.

Het scheelde in 1994 maar een paar maanden of Henk had destijds vanwege zijn bijna 12 jarig raadslidmaatschap van Asten een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Als de gemeente grenscorrectie een paar maanden later gecorrigeerd was, dan was dat het geval geweest.

Henk was jarenlang secretaris en collectant van de kerk. Tevens was Henk verantwoordelijk voor het onderhoud van de kerk. Ook was hij in die periode voorzitter van De Inter Parochiële vereniging. Dit overlegorgaan behartigde de belangen van het dekenaat Asten  bij het bisdom. Vele jaren heeft Henk zich ingezet voor bouwbedrijf Manders in Liessel. In 1987 heeft hij mede de Adoptiegroep Bouw van het Hub van Doornecollege opgericht.

Deze adoptiegroep gold als klankbord voor de school en zorgde ervoor dat de leerlingen goede stageplaatsen kregen. Ook werden lesprogramma’s samengesteld,individuele leerwegen voor leerlingen met achterstand bedacht en speciale projecten uitgevoerd. Dit alles met de doelstelling om goed opgeleide en gemotiveerde vaklieden te verkrijgen. 

Voor het CDA is hij al tientallen jaren actief. In Asten heeft hij het CDA vertegenwoordigd in de gemeenteraad. In Deurne is hij altijd een trouw en betrokken CDA lid gebleven, die graag achter de schermen heel actief is. Zo was hij bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen voorzitter van de commissie die de voordracht heeft gedaan voor de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Behalve deze activiteiten is hij al jarenlang een waardevol adviseur voor de dorpsraad Liessel. Ook bij het opstellen van het IDOP Liessel is hij betrokken.

Een dik verdiende Koninklijke onderscheiding voor Henk van Gog.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.