13 oktober 2011

CPO bouw op locatie Bakkersland Neerkant

De leefbaarheid voor Neerkant lijkt met de raadsbrede steun voor herontwikkeling locatie Bakkersland in Neerkant voor de komende periode te zijn gewaarborgd.

Bakkersland en omgeving maakt onderdeel uit van ontwikkellocatie 1 (Moostenstraat en Dorpsstraat) zoals vermeld in bestemmingsplan kom Neerkant, .

De herontwikkeling wordt dus breder als alleen Bakkersland. De voormalige brood en banketfabriek en voormalig winkelpand zal de komende jaren worden herontwikkeld tot woningbouw (starters en senioren) en voorzieningen. Ook het museum “Techniek met een ziel”, wat nu gelegen is boven het voormalige winkelpand, zal een  prominente plek krijgen binnen de herontwikkeling.

Wat betreft de woningbouw staat een enthousiaste CPO werkgroep al in de startblokken.

Vanuit de beoogde doelstelling krijgt de leefbaarheid van Neerkant hiermee een geweldig positieve impuls en ook het hart van de Neerkant wordt met deze herontwikkeling versterkt.

Verder wordt met deze herontwikkeling voorkomen dat het straatbeeld wordt verslechterd door leegstand.

Gezien de omvang van de herontwikkeling waarbinnen Bakkersland valt is de actieve rol die de gemeente gaat vervullen van essentieel belang voor het slagen van de totale ontwikkellocatie 1. Hierdoor zal er een juiste afstemming ontstaan over de te nemen stappen en kan de vaart erin gehouden worden.

Hierdoor kan of moet de slag gemaakt worden die we bij het IDOP Neerkant hebben gemist.

Mede door de actieve rol van de gemeente zal ook voorkomen worden dat er geen gelijkwaardige voorzieningen binnen Neerkant worden gecreëerd die elkaar tegengaan werken. We moeten lering trekken uit de situatie in de St. Jozefparochie met het Hofke van Marijke en de Hoeksteen.

 

Na jarenlange voorbereidingen kan nu eindelijk gestart worden met de uitvoering. Wij wensen dan ook alle betrokkenen veel succes bij dit omvangrijke en voor Neerkant belangrijke project.

Na het mislopen van de IDOP subsidiegelden is dit wat de Neerkant nodig heeft.

 

Peter Strijbosch

raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.