20 januari 2009

IDOP Liessel

Het Integraal DorpsOntwikkelingsProgramma Liessel is gereed, hiermede kan de Gemeente subsidie gaan aanvragen bij Provincie en het SRE om dit programma te starten. Een aantal delen van programma lopen al zoals de Woonservicezone, brede school, herinrichting Hoofdstraat met dorpscentrum, en voorbereiding sportaccommodatie.

Het CDA is zeer tevreden en wil compliment geven aan de opstellers en klankbordgroep uit Liessel die een goed stuk werk hebben afgeleverd, het CDA kan zich dan ook vinden in de programma’s die door Liessel zijn gemaakt. Natuurlijk hebben wij als CDA ook enkele zaken extra onder de aandacht gebracht voor de verdere uitwerking van dit programma.

 

Algemeen: tijdens de commissie vergadering werden een aantal zaken ingebracht door de voorzitter van de Dorpsraad als verkeersveiligheid Mgr. Berkvensstraat / Hoofdstraat en industrieterrein, deze zaken moeten we oppakken en uitvoeren.

Wonen: voor Senioren en starters, laat ook Liessel groeien en geef de jeugd de toekomst.

Sporten: in een nieuwe hal die groot genoeg is voor 2 volleybalvelden en mogelijk ook de sporters uit Neerkant / Helenaveen onderdak kan bieden in Deurne zuid. Ook de centralisatie van alle buitensporten word ondersteund mits de verenigingen hun eigen identiteit behouden

Werken, Liessel is een werkdorp, we moeten dan ook zorgen dat dit zo kan blijven, investeren in bedrijventerrein (met parkmanagement) is dan ook noodzaak.

Landbouw, het CDA zou graag zien dat de overheid met deze groep actief overlegt wat voor hun de mogelijkheden zijn, ook alternatieven als recreatie / zorgboerderij of andere kunnen dan aangedragen en besproken worden, daarna is het woord aan de ondernemer.

Hoofdstraat winkelgebied, ook hier zien we dubbele belangen, we willen een veilige kern maar voor de ondernemers moet er wel voldoende bezoekers in Liessel komen.

Als allerbelangrijkste willen we de Liesselnaren betrekken bij de uitvoering van de plannen,  deelgenoot maken en hierdoor een win win situatie creëren met zelfwerkzaamheid waar mogelijk.

Wij als CDA zullen ook onze politieke kanalen gebruiken om deze middelen voor Liessel veilig te stellen.

Met vriendelijke groet,
CDA Deurne 

Theo Aarts
Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.