20 juni 2012

Jongeren ga mee naar de Tweede Kamer in Den Haag

Op woensdag 20 juni is het dan zover. Ga met ons mee naar Den Haag en beleef politiek van dichtbij! Ben je tussen de 15 en 35 jaar en woon je in Peelland (Asten, Deurne, Gemert/Bakel, Helmond, Laarbeek, Someren), dan is dit je kans.

 Programma: 

Verzamelen om 12:30 uur bij NS station Deurne, waarna we met de intercity naar Den Haag gaan. Opstappen in Helmond kan ook. Eenmaal in Den Haag  is het tien minuten lopen naar het Tweede Kamergebouw. Daar worden we om drie uur ontvangen door CDA Tweede Kamerlid Elly Blanksma, die een 5 punten actieplan aangeboden krijgt van de jongeren uit Brabant. Mogelijke onderwerpen voor dit actieplan kunnen  nog doorgegeven wordenop www.cdja.nl/peelland .Hierna is er een rondleiding door het tweede kamer gebouw. Je zult plekken zien die je vaak op TV weleens ziet voorbijkomen en je ontmoet Tweede Kamerleden en misschien wel bewindslieden! We zijn natuurlijk ook op de publieke tribune bij een debat in de Tweede Kamer.
Omstreeks vijf uur hopen we een presentatie en een discussie te hebben met een lid van de G500 ( www.g500.nl ). Daarna is er een uur pauze om op eigen gelegenheid iets te eten in Den Haag. 

Hierna is er een stadswandeling door Den Haag, waarbij je een aantal markante plekken (Binnenhof, Buitenhof, Lange Voorhout, Malieveld, Ministeries) te zien krijgt.

Als afsluiting nog een borrel in een Haags café. Omstreeks negen uur vertrek, waarna we omstreeks elf uur terug zijn.

Organisatie
Het bezoek aan Den Haag wordt georganiseerd  door het CDJA Peelland. CDJA Peelland organiseert leuke activiteiten voor studenten en jongeren die geïnteresseerd zijn in politiek. Je hoeft geen lid te zijn van een politieke partij om deel te nemen aan de activiteiten.  

 Kosten: 
De reis naar Den Haag is volledig gratis, het programma in de Tweede Kamer is volledig gratis! Wat wil je nog meer?! Als je een student bent en gebruik kunt maken van je OV-chipkaart gaan we er van uit dat je dit ook doet. Als je geen OV-studentenkaart hebt betalen wij je reiskosten. Het eten in Den Haag tijdens de pauze is voor eigen rekening.

 Interesse? 
Aanmelden voor deze activiteit is nodig! Stuur je naam, telefoonnummer en geboortedatum naar [email protected] . Voor vragen kun je terecht bij de contactpersonen: Daniël van Schijndel / Rando Quaaden / Thijs van den Elsen / Henk Kerkers. Contactgegevens op www.cdja.nl/peelland

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.