30 augustus 2009

Lang Zomerreces

Geachte bezoeker van de CDA site, Ditmaal geen stukje over politieke onderwerpen die we in de gemeentepolitiek tegenkomen maar een persoonlijk relaas, Ik heb het de titel mee gegeven;

 “Lang zomerreces”

Tijdens de sloop van onze boerderij mei jl. ben ik door een val van een ladder vanaf een hoogte van 4,5- 5 m pardoes op de onderliggende betonvloer gevallen. Bij deze val is mijn rechterarm ernstig verwond, elleboog,  pols en hand zijn flink beschadigd. Na 5 dagen ziekenhuisopname ben ik vrijdags voor Pinksteren weer naar huis gemogen. Blij en opgelucht dat ik weer thuis was, alles nog kon navertellen en ondanks de ernstige verwondingen aan mijn arm geen ander letsel had overgehouden aan mijn ongelukkige val. Nu, drie maanden later, zijn de wonden en fracturen weer redelijk genezen en ben ik druk bezig met herstel. 

Bijna dagelijks naar fysiotherapie en/of revalidatie in centrum Blixembosch. De beperkingen die ik nu nog ondervind zijn een moeilijk beweegbare hand, elleboog en pols. Dis is o.a. een gevolg van littekenweefsel en uitval van zenuwen. Herstel kan in mijn geval wel een half jaar tot een jaar gaan duren. Na het ongeval heb ik me een tijd lang afzijdig gehouden van alle werkzaamheden op het politieke vlak en de andere bezigheden die ik tegenwoordig heb. Onderhand lukt het me nu weer naast alle therapieën en medische verplichtingen en afspraken om wat dingen op te pakken. De komende tijd zal nog volop in het teken staan van revalidatie.

Ik hoop dat ik met dit stukje u enigszins op de hoogte heb kunnen stellen van wat mij is overkomen. Ik wil iedereen hartelijk bedanken die door middel van een kaartje, telefoontje enz. ons sterkte heeft toegewenst, ook namens mijn vrouw Jeanne. Verder wil ik mijn fractiegenoten bedanken voor de spontane hulp en het invullen van mijn werkzaamheden binnen de fractie.

Ik wens u allen nog een prettige nazomer en hopelijk snel tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Jan van der Zwaan, Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.