22 april 2010

Leo Cuijpers nieuwe fractievoorzitter

In de raadsvergadering van 20 april 2010 is Henk Kerkers opnieuw benoemd als wethouder en neemt Theo Aarts de vrijgekomen raadszetel in. Nu duidelijk is hoe de CDA fractie er uit ziet voor de komende periode heeft de fractie uit haar midden Leo Cuijpers gekozen tot nieuwe fractievoorzitter.

Leo Cuijpers, 42 jaar, woonachtig in de St. Jozefparochie, zit sinds maart 2007 in de gemeenteraad. Daarvoor was hij ruim 12 jaar lid van het CDA bestuur waarvan de laatste 7 jaar in de rol als voorzitter. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 was hij burgercommissielid namens het CDA en vanaf 2007 gemeenteraadslid. Cuijpers heeft hiermee ruime ervaring en dossier kennis opgedaan.

Hij neemt de rol over van Iwan Gijsbers die het fractievoorzitterschap vervulde sinds november 2003. Gijsbers heeft binnen de CDA fractie te kennen gegeven dat hij met alle plezier en motivatie het fractievoorzitterschap heeft ingevuld maar dat het steeds moeilijker werd de benodigde hoeveelheid tijd te combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden als zelfstandig ondernemer. “Nu de verkiezingen voorbij zijn en de coalitie gevormd is, is het een goed moment om het stokje over te dragen. De komende vier jaar moet er opnieuw weer hard gewerkt worden en de fractie is overtuigd dat het fractievoorzitterschap bij Leo Cuijpers in goeden handen is.” Aldus Iwan Gijsbers die actief in de fractie als vice-fractievoorzitter en raadslid zijn bijdrage blijft leveren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.