09 september 2008

Motie t.b.v. ouderbijdrage voor professionaliseren van het peuterspeelzaalwerk

Tijdens de raadsvergadering van 9 september 2008 nam de raad de beslissing om het peuterspeelzaalwerk te professionaliseren. Het professionaliseren van het peuterspeelzaalwerk is een lange bevalling geweest. Maar nu eindeljik zal het consortium bestaande uit het schoolbestuur PRODAS, Stichting Kindercentra Deurne (SKD) en het peuterspeelzaalwerk aan de slag kunnen in een geprofessionaliseerde vorm. Dit houdt in dat er per groep 1 professionele begeleider en 1 vrijwilliger actief zijn. Al eerder had de raad 80.000 euro bestemd voor het professionaliseren. In het voorstel dat nu aan de raad voorlag werd een extra bijdrage van de raad gevraagd om de ouderbijdrage gefasseerd van ongeveer 20 euro naar 36 euro in 2 jaar te laten oplopen. Het CDA vond deze verhoging te absurd en diende een motie in.

Al in de voorgaande commissievergaderingen heeft het CDA laten weten dat zij belang hecht aan de laagdrempeligheid van het peuterspeelzaalwerk. In onder andere het HC rapport voor de accommodaties is duidelijk naar voren gekomen dat het gebruik van de peuterspeelzalen in Deurne zeer hoog ligt. Ook het kabinet heeft eerder dit jaar in haar uitingen laten weten dat peuterspeelzaalwerk laagdrempelig dient te zijn,

Daarom was het CDA Deurne van mening dat het voorstel aangepast diende te worden en stelde in de raad voor de ouderbijdrage niet in 2 jaar te verhogen naar 36 euro maar dat te doen over 4 jaren. Hierdoor zijn de stappen van de verhoging kleiner en daarmee beter overbrugbaar voor de ouders. De raad stemde unaniem in met de ingediende motie wat betekent dat er 75.000 euro extra uitgetrokken wordt over 4 jaar om de verschillen te overbruggen. Het CDA Deurne is zeer blij dat het besluit om te professionaliseren genomen is en daarmee de onzekerheid voor de leidsters, die cursussen hebben gevolgd om te voldoen aan de eisen die bij professionaliseren horen, definitief is weggenomen. Ook complimenten voor het feit dat de geprofessionaliseerde leidsters in dienst zijn genomen door het consortium om ze te behouden voor onze Deurnese peuterspeelzalen.

Leo Cuijpers, raadslid    

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.