30 april 2011

Plan Koolhof opnieuw onder de loep

DEURNE - De vergevorderde plannen voor de wijk Koolhof in Deurne worden opnieuw tegen het licht gehouden.

De bezuinigingen die Deurne moet doorvoeren, hebben het college van B en W tot dat besluit gebracht. "We gaan scherp kijken naar wat écht nodig is", zegt wethouder Jasper Ragetlie. "De bezuinigingsronde is zodanig dat we dit als college moeten doen. De tijd is echt veranderd. Het is niet zo dat we de stekker uit het project trekken, we gaan wel heroverwegen. Wat is noodzakelijk? Wat kan soberder en goedkoper? Wat kan gefaseerd gebeuren?"

Het plan 'Hart voor de Koolhof' voorzag in de bouw van een brede wijkvoorziening, met daarin de basisscholen, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, een gymzaal en een gemeenschapsruimte. Ook waren woningen in de plannen opgenomen. In eerste instantie zou de nieuwe accommodatie gebouwd worden op de plek waar nu de Piramide staat. Afgelopen najaar werd besloten tot de bouw van een nieuwe sporthal in de St. Jozefparochie en de sloop van de Frans Hoebenshal. De mfa zou daardoor naar die plek verhuizen.

Nu ligt alles weer open. Totdat er meer duidelijkheid is, blijft de sporthal staan. De zaal zal evenwel alleen gebruikt worden door basisschoolkinderen. Handbalvereniging De Sprint en basketbalvereniging Pioniers verhuizen in de zomer, volgens planning, naar de nieuwe hal.

De nieuwe planvorming zal in ieder geval vertragend werken. Ragetlie: "We hebben een koers gevaren, ergens naartoe gewerkt en dan is het heel vervelend als je moet concluderen dat het toch anders moet."

Het college gaat opnieuw om de tafel met woningbouwvereniging Bergopwaarts, kinderopvangorganisatie Spring en bewonersorganisaties. Ragetlie: "Binnen een paar maanden hopen we scherper te hebben hoe we het anders kunnen doen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.