02 februari 2012

Plan randweg Deurne kan door de beugel

DEN HAAG/DEURNE - De Raad van State heeft alle bezwaren tegen het plan voor de aanleg van de zuidelijke randweg van Deurne van tafel geveegd.De Raad ziet in de bezwaren van een aantal woonwagenbewoners en omwonende en paddenactivist Frits van der Heijden geen reden om het bestemmingsplan 'Zuidelijke Omlegging' onderuit te halen. Dat betekent dat niets de aanleg van de weg meer in de weg staat.

De Raad stelt vast dat de bereikbaarheid van het woonwagenkamp aan de Beukenstraat, dat tussen de nieuwe weg en het centrum ligt, gegarandeerd blijft. Er komt een nieuwe verharde doorsteek tussen het kamp en de Heieindsweg.

Ook met de geluid- en trillingoverlast van de nieuwe weg valt het mee. Voor paddenbeschermer Frits van der Heijden is de uitspraak zuur. De Raad van State verklaarde hem niet-ontvankelijk omdat hij op tweehonderd meter van de nieuwe weg woont en geen direct zicht heeft op de randweg. Zijn bezwaren tegen de negatieve gevolgen van de weg voor de beschermde knoflookpad acht de Raad een algemeen belang en geen persoonlijk belang. Volgens de Algemene Bestuurswet zijn burgers en bedrijven in een zaak als deze alleen ontvankelijk als zij direct in hun persoonlijke belangen worden getroffen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.