27 februari 2010

Volop verkiezingscampagne in Deurne

Vandaag was het de laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als CDA hadden we een heel programma voorbereid met het campagneteam. Op het Martinetplein zouden we de hele dag duidelijk aanwezig zijn met een kraam en van daaruit zouden we in een klein groepje met de (bak)fiets de diverse wijken met de supermarkten bezoeken. De voorbereidingen voor deze dag waren goed. Naast informatie over het CDA Deurne hadden we in onze kraam gezorgd voor balonnen, snoepjes, CDA groene appels van onze lokale groenteboer, erwtensoep gemaakt door Riek van Loon en koffie. Op die manier konden mensen onder het genot van een versnapering met elkaar van gedachte wisselen.

Zelf heb ik tussentijds in wisselende samenstelling de wijken en de supermarkten bezocht met onze mooie CDA bakfiets, die door Toon Aldenzee was voorzien van een prima geluidsinstallatie. Vele honderden malen heb ik onze CDA speerpunten door de microfoon onder de aandacht gebracht. Ik ken ze uit mijn hoofd en graag schrijf ik deze vandaag net als in mijn weblog op.

CDA betrouwbaar en toekomstgericht

1. Prettige woonomgeving
Uitvoeren van Integrale Dorps Ontwikkelings Programma's en leefbaarheidsplannen in dorpen en wijken, Brede Scholen en zorgvoorzieningen, speelruimtes en veilige verkeersroutes met veel aandacht voor de kwetsbare groepen.

2. Samen zorg(en) voor elkaar
Ondersteunen van mensen die zorg nodig hebben en op eigen kracht voor elkaar zorgen waar het mogelijk is. Zorg dragen, dat mensen met een functie beperking mee kunnen (blijven) doen.

3. Bouwen
Bouwen naar behoefte van onze inwoners met speciaal aandacht voor starters, senioren en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

4. Economie
Opknappen van bestaande en zorgen voor voldoende nieuwe bedrijventerreinen met speciale aandacht voor werkgelgenheid en starters. Verbeteren bereikbaarheid door aanleg van Zuidelijke Omlegging en spoortunnel. Werken aan een sterke agrarische sector in een vitaal landelijk gebied.

5. Financiën
Bezuinigen, waar de inwoners beter van worden. Minder regels, steeksproefgewijze controle achteraf in plaats van uitgebreide toetsing vooraf.

 

Effecten val kabinet

Af en toe krijgen we vragen gesteld over de val van het kabinet en wat dat voor de verkiezingen in Deurne kan betekenen. Laat ik voorop stellen, dat ik de manier waarop de politici in Den Haag de laatste dagen voor de val van het kabinet, acteerden, dat die mij niet aanpsprak, dat getuigde niet van respect voor elkaar.  Ik kan je vertellen, dat wij in Deurne nu bijna vier jaar een coalitie hebben, waarin twee landelijke partijen (PvdA en CDA) en één lokale partij (DOE!) op een prima manier met elkaar samenwerken. Een val van een kabinet heeft hier geen invloed op. Zelf ben ik er van overtuigd, dat je in de lokale politiek in het voordeel bent als landelijke partij ten opzichte van eenlokale partij. Enerzijds is dat de landelijke ondersteuning met kennis, opleidingen en advies voor het lokale werk. Anderzijds heeft het voordelen, als je als gemeente projecten of activiteiten hebt, welke mede mogelijk worden gemaakt met regionaal, provinciaal of landelijk geld. Als lokaal bestuurder heb je gemakkelijk toegang tot partijgenoten, welke in het bestuur van regio, provincie of Nederland een rol spelen. Daarom houdt Haagse politiek gescheiden van de Deurnese politiek. Natuurlijk konden we vandaag weer vele zaken onder de aandacht brengen, welke de laatste jaren gerealiseerd zijn, hierover heb ik evenals mijn collega wethouders Nicole Lemlijn en Jasper Ragetlie regelmatig op de weblog geschreven. De middag hebben we met alle vrijwilligers op een gezellige manier afgesloten, waarna iedereen huiswaarts keerde. 

Met vriendelijk groeten, Henk Kerkers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.