01 december 2011

Zeilberg; 12 nieuwe woningen voor onze starters!

Het CDA heeft in 2004 voorgesteld om de bestaande woningen aan de Zeilbergsestraat bij het beeld van “De Turfsteker” zodanig te herbouwen dat er woonruimte beschikbaar zou komen voor met name onze jonge starters. Via gesprekken met Bergopwaarts hebben we de noodzaak van dit project onder hun aandacht weten te brengen.

Na veel overleg en een aanpassing van het plan (meer woningen met een tuin) is het nu voor een gedeelte realiteit geworden. 12 appartementen/woningen zijn door Bergopwaarts opgeleverd. Helaas duren dit type projecten altijd te lang, maar nu is het dan toch zover.

Het CDA is nu bezig om ook de open plek aan de Kulertseweg de status te geven om woningbouw mogelijk te maken. Dit heeft het college opgepakt. Zij zijn met dit plan aan de slag gegaan om hier C.P.O. (Collectief Particulier Ondernemerschap) woningen te realiseren.

Het hart van de Zeilberg is nu aan de beurt. Wat gaan we doen met de pastorie, de kerk, de grond om de kerk, de oude peuterspeelzaal, enz. Hier liggen kansen voor de Zeilberg!  We zullen ons ook voor het centrum van de Zeilberg blijven inzetten en de verdere ontwikkelingen, daar waar mogelijk, bevorderen en bijsturen. Er zijn nog al wat verwachtingen gewekt die dan ook goed in de Zeilberg moeten landen.

Hopelijk zijn de nieuwe woningen aan het begin van de Zeilbergsestraat  de start voor verdere nieuwe ontwikkelingen waar de Zeilberg al zo lang op wacht.

Iwan Gijsbers en Evert van Kampen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.