07 juli 2024

Daniel van Bokhoven Court geopend in Blixembosch

Veel buurtbewoners kennen het verschrikkelijke bericht dat in 2018 de dan 20-jarige Daniel van Bokhoven plots overlijdt aan meningokokken. Een nachtmerrie, zo plots, zo ontzettend verdrietig. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Een klap voor de ouders en zus van Daniel, zijn familie, vrienden en kennissen.

Twee jaar later kruipen vader Wil en moeder Yvonne in de pen. Daniel had namelijk ooit tegen zijn moeder gezegd of zij niet naar de gemeente kon bellen om iets aan het voetbalveldje in het Aanschotpark te doen. Het moest opgeknapt worden. Uit naam van Daniel willen Wil en Yvonne dit regelen voor de jongeren uit de wijk.

Samen met wijkbewoner Robert Kleij, die een soortgelijk plan heeft, gaan ze in overleg met de bewonersvereniging, enkele buurtbewoners en de gemeente. Het kost wat overleggen, maar met veel hulp van in het bijzonder Jacques Borsboom (voorzitter van de wijkvereniging), Claire Haarmans en Ruud van de Manakker (gemeente Eindhoven) wordt het geregeld.

Afgelopen 3 juli is het “Daniel van Bokhoven Court” in het Aanschot geopend. Het asfalt is voorzien van een nieuwe laag met belijning. Er staan stevige goaltjes, het basketbalnet is verplaatst en er is een haag geplaatst om de bal binnen het veld te houden. Het ziet er mooi uit!

Ik weet zeker, Yvonne en Wil: Daniel is trots op jullie dat jullie dit geregeld hebben, samen met een aantal doorzetters in de wijk en bij de gemeente. De jeugd in Blixembosch kan hier lang van genieten!

Remco van Dooren, fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.