Sanne Franssen

Raadslid
Informatie over dit raadslid

  • Naam: Sanne Franssen
  • Leeftijd: 34
  • Wijk: Bliksembosch
Beroepen & nevenfuncties

  • Beleidsmedewerker maatschappelijke ondersteuning
  • Gemeenteraadslid CDA Eindhoven
Portefeuille

  • Sociaal domein
  • Brede welvaart & Brainport voor iedereen
  • Juridische zaken
Hobby's

Op vakantie gaan ( stedentrips of heerlijk naar één van de Waddeneilanden), met een goed boek op de bank met een kop thee, musea bezoeken en lange wandelingen maken, het liefst op het strand of in het bos

Biografie

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en woon al geruime tijd in Blixembosch, momenteel samen met mijn zusje en onze hond Jonna. 

Na mijn studie European Law School en Nederlands recht aan Maastricht University, waarbij ik ook een tijdje heb gestudeerd in Finland aan de University of Turku, heb ik als jurist gewerkt in zowel de schuldhulpverlening als de advocatuur. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar gemeenteland en werk ik nu als beleidsmedewerker maatschappelijke ondersteuning voor Samenwerking Kempengemeenten, waar ik me specifiek bezighoud met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en alles wat daarbij komt kijken.

Ik houd me graag bezig met maatschappelijke thema’s zoals bestaanszekerheid, goede zorg, eenzaamheid en gelijke kansen en gun alle inwoners in Eindhoven een fijne, veilige plek om te wonen en op te groeien. Hiervoor ben ik dan ook raadslid geworden. Ik luister met plezier naar alle (persoonlijke) verhalen en ga graag met en voor mensen aan de slag.

Daarnaast vind ik een betrouwbare en rechtvaardige gemeente, waarop je als inwoner of (contract)partij/organisatie mag en kunt vertrouwen, erg belangrijk en ben daar als het moet scherp op. Ik kan slecht tegen onrecht en vind mijn controlerende taak als raadslid erg belangrijk.

Als raadslid maak ik mij hard voor:

  • Goede samenwerking binnen het Sociaal Domein: Om ervoor te zorgen dat inwoners van Eindhoven snel de juiste hulp krijgen, is het belangrijk dat alle organisaties binnen het Sociaal Domein goed samenwerken. Van basiszorg tot specialistische hulp: alleen samen kunnen we het Sociaal Domein in Eindhoven goed laten functioneren.
  • Bestaanszekerheid: In Eindhoven moet niemand buitengesloten worden; iedereen moet kunnen meedoen. Voor mensen met een laag inkomen zijn er speciale regelingen. Helaas weet niet iedereen dat deze regelingen bestaan, waardoor ze er minder gebruik van maken. Het is belangrijk om deze regelingen beter bekend te maken en regelmatig te controleren of ze nog goed passen bij de huidige tijd en de behoeften van de mensen.
  • Sterkere sociale samenhang in de wijken: Naar elkaar omkijken en een gemeenschapsgevoel zijn belangrijk, zeker nu Eindhoven groeit. We willen een stad waar mensen elkaar kennen en waar aandacht is voor de buurt en de mensen om ons heen. Daar blijf ik me voor inzetten, zodat Eindhoven een verbonden en betrokken stad blijft.

 

In Eindhoven mag en hoeft niemand door het ijs te zakken, iedereen moet kunnen meedoen en meedraaien in de samenleving

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.