05 mei 2021

Actualiteiten uit Provinciale Staten

Beste CDA-leden,


Vrijdag 23 april was een marathonzitting van Provinciale Staten. Een vergadering online in teams, die maar liefst 13 uur in beslag nam. En daarbij zijn niet alle agendapunten besproken.
Één van de agendapunten die wel is besproken betrof de Perspectiefnota. In deze nota worden onder meer de plannen en daarbij noodzakelijke middelen voor de komende jaren besproken. Een belangrijke stap om de begroting 2022 te kunnen maken.
Voor Etten-Leur is gesproken over mobiliteit en veiligheid. Onze gemeente wordt doorsneden door een spoorlijn. Maar er is tot op heden geen tunnel onder het spoor. Dat laatste maakt de veiligheidssituatie voor Etten-Leur kwetsbaar. Wat als er een ramp op het spoor plaats vindt en de spoorwegovergangen zijn geblokkeerd ? Hoe komen de hulpdiensten dan van Etten naar Leur of andersom ? In de perspectiefnota is afgesproken dat aan deze situatie in verschillende Brabantse gemeenten een eind moet komen. Er wordt een plan uitgewerkt en in de komende begroting worden voor dit doel middelen vrij gemaakt.


Verder wil ik jullie nog attent maken op de komende Algemene Ledenvergadering van CDA Brabant op zaterdag 29 mei 2021. Ook deze bijeenkomst zal nog niet fysiek plaatsvinden, maar via een zoomverbinding. Geef je op bij het secretariaat van CDA Brabant. In de laatste nieuwsbrief van CDA Brabant vind je de nadere gegevens.


Ankie de Hoon, fractievoorzitter CDA Brabant ( [email protected] )

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.