23 juli 2021

Actualiteiten uit Provinciale Staten

Beste CDA-leden,

Er is de afgelopen weken veel gebeurd in de provinciale politiek. We hebben een turbulente tijd achter de rug. Na de verkiezingen van maart 2019 hadden ook wij ons niet kunnen bedenken dat we in deze periode twee keer een bestuurscrisis zouden meemaken. Als CDA hebben we altijd de inhoud en het belang van Brabant voorop willen zetten. Maar ook vertrouwen in elkaar is essentieel om deze provincie te kunnen besturen.

Als fractie zijn we Marja van Bijsterveldt, in de rol van verkenner en Karla Peijs, in de rol van (in)formateur heel erg dankbaar. Zij staan aan de basis van ons CDA, kennen onze waarden en normen en standpunten als geen ander. Zij hebben er aan bijgedragen dat de juiste pijnpunten besproken zijn. Het CDA hecht waarde aan draagvlak, realistisch en betaalbaar beleid.

Nu in deze coalitie met VVD-CDA-GL-D66 en PvdA blijft staan dat we onze grote transitieopgaven gebiedsgericht blijven aanpakken. Geen generiek beleid, maar doen wat nodig is, waar het nodig is. De datum van 2024 voor stalaanpassingen blijft staan en het CDA gaat door met beleid op Landbouw, Ruimte en Wonen. Ook gaat het CDA beleid ontwikkelen op Brede Welvaart voor onze inwoners. Wij zien het als onze rol om gezondheid, de kwaliteit van leven en welzijn van onze Brabanders te beschermen en te bevorderen. Het bestuursakkoord, inclusief de aanvullingen in het addendum, vormen wat het CDA betreft een uitstekende basis. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/na-twee-crises-wordt-brabant-weer-bestuurd-het-is-gewoon-cda-vvd-met-wat-andere-partijen~b07edaa9/

Ankie de Hoon, fractievoorzitter CDA Brabant ( [email protected] )

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.