12 oktober 2021

Jürgen van Hulst beoogd lijstrekker Gemeenteraadsverkiezingen 2022

CDA Etten-Leur heeft een beoogd lijststrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Het bestuur heeft -op voorstel van de selectiecommissie- besloten Jürgen van Hulst als lijsttrekker voor te dragen aan de Algemene Ledenvergadering

Bij drie voorgaande verkiezingen was Ronnie Buiks de lijsttrekker voor CDA Etten-Leur. Ronnie Buiks stelt zich nog steeds verkiesbaar op de lijst voor het CDA Etten-Leur.


De komende weken zal de definitieve kieslijst van het CDA Etten-Leur verder worden uitgewerkt. In de Algemene Ledenvergadering van 8 december 2021 wordt de volledige kieslijst aan de leden ter vaststelling voorgelegd.

Het bestuur is zeer content met de beoogd lijsttrekker Jürgen van Hulst. Voorzitter Peter Ploegaert verwoordt het aldus:
“Met de keuze voor Jürgen van Hulst als beoogd lijsstrekker kiest het CDA Etten-Leur voor een man die midden in de Etten-Leurse samenleving staat. Hij is hier geboren en getogen. En heeft inmiddels ook in de gemeenteraad ruime ervaring.”

Jürgen van Hulst is 47 jaar jong en geboren en getogen in Etten-Leur. Jürgen is getrouwd met Naomi en samen hebben zij een zoon Jinse (11 jaar) en een dochter Romée (9 jaar).
Jürgen werkt sinds 2001 bij Saint-Gobain Gyproc. Op dit moment is hij Project Business Developer Onderwijsvastgoed bij Saint-Gobain Solutions.

Voor het CDA in Etten-Leur is Jürgen geen onbekende. Hij is in de periode 2007-2010 bestuurslid geweest. In de periode 2010-2014 was hij burgerraadslid en sinds maart 2018 actief als raadslid.


Ook in het verenigingsleven is hij bekend. Jürgen is actief geweest bij SC Unitas, Achilles en Poldersport (badminton). In 1997 is Jürgen lid geworden van De Stijloren. In deze vereniging was hij 5 jaar nar, 6 jaar prins en 11 jaar bestuurslid. Bij de Stijloren is hij de oprichter geweest van de jeugdraad. Tevens heeft Jürgen van 2008 tot 2020 in het bestuur van het Sint Nicolaas comité Etten-Leur gezeten. Sinds de intocht van 2008 is Jürgen er altijd bij in een toonaangevende rol.

Verder heeft Jürgen ook nog diverse nevenfuncties, zoals vóorzitter oudervereniging basisschool D’n Overkant. En secretaris van Pavé 76, een wielerstichting met damesploegen en junioren die daarnaast jaarlijks drie jeugdwedstrijden organiseert. Servais en Natascha Knaven zijn hier de initiatiefnemers van.

Bijgaand een korte reactie van Jürgen van Hulst op deze voordracht:
“Allereerst wil ik Ronnie bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid, ook voor het feit dat hij heeft aangegeven open te staan voor een nieuwe periode in de raad. De koers welke Ronnie mede heeft ingezet trekken we door. Wij willen de partij zijn en blijven met mensen midden in de samenleving van Etten-Leur. Een goede mix van mensen uit allerlei verenigingen, beroepsgroepen, wijken, hobby’s en diversiteit. Juist met die mix kunnen wij op basis van kennis en inhoud de juiste keuzes maken om Etten-Leur nog mooier te maken. Ik heb enorm veel zin om met dit mooie team van het CDA aan de slag te gaan! “

Met deze keuze voor Jürgen zal Ronnie Buiks niet meer als lijsttrekker voorgaan. Ronnie heeft drie verkiezingsperiodes de lijst aangevoerd. Voorzitter Peter Ploegaert is Ronnie Buiks zeer dankbaar voor zijn leiderschap de afgelopen jaren:

“Ronnie Buiks is 24 jaar raadslid voor het CDA in Etten-Leur, waarvan 16 jaar actief als fractievoorzitter. Een periode met successen voor ons als afdeling. Ook in periodes dat het CDA landelijk het lastig had in de peilingen, wist hij samen met zijn team in Etten-Leur altijd goede resultaten te behalen. Ik spreek namens het bestuur -en zeker namens alle leden- veel dank uit voor de bijdrage die Ronnie heeft geleverd als boegbeeld van CDA Etten-Leur.”

CDA Etten-Leur zet ook stappen om de vernieuwing binnen de lokale afdeling verder vorm te geven. Peter Ploegaert daarover:
“Afgelopen jaar hebben Ronnie Buiks en ik diverse malen met elkaar gesproken over de vraag hoe naar de toekomst verder te gaan. We hadden ons in 2018 al voorgenomen om te kijken naar vernieuwing binnen onze fractie en bestuur. Beide stappen zijn gelukt. Daarom hebben we in goed overleg besloten om deze lijn ook door te zetten bij de keuze van de beoogd lijsstrekker. Ronnie heeft zich om die reden niet meer beschikbaar gesteld als beoogd lijsttrekker, maar stelt zich wel verkiesbaar voor de komende verkiezingen.”

Ronnie Buiks spreekt zijn vertrouwen uit in de toekomstige koers van CDA Etten-Leur en de keuze voor de nieuwe lijsttrekker:
“Ik heb er vertrouwen in dat de koers welke we uitgezet hebben de komende jaren doorgezet gaat worden. Jürgen loopt al een aantal jaren mee in de fractie. Ik vond dat het moment gekomen was om niet wederom de lijst aan te voeren. Dit besluit is in goed overleg met Peter Ploegaert tot stand gekomen. Daarbij spelen ook persoonlijke omstandigheden een rol. Ik wil dat de inwoners van Etten-Leur in maart kunnen bepalen of ze mij terug in de gemeenteraad willen hebben. Als ik voldoende voorkeurstemmen ga ontvangen zal ik terugkeren in de gemeenteraad. Het is aan de inwoners van Etten-Leur. Als ik via voldoende voorkeurstemmen gekozen wordt dan zal ik zeker op dezelfde wijze invulling blijven geven aan mijn raadslidmaatschap dan de afgelopen jaren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.