17 oktober 2021

Nieuwe Omgevingsvisie 2040

Er is een “denkrichting omgevingsvisie 2040” door het College gepresenteerd, als reactie op de eerste presentatie van de deelnotitie “Bouwlocaties en wegvarianten” die in de raad van maart 2021 is besproken.

Alle Etten-Leurenaren hebben wederom de kans gehad om daarop te reageren. Veel reacties zijn er binnengekomen, gericht aan College en Raad. De fractie van het CDA heeft deze betrokken inwoners uitgenodigd om hun visie op de voorstellen toe te komen lichten in onze fractie. Daaraan is ruim gehoor gegeven. Op 23 september hebben we met in totaal 4 groepen (insprekers vanuit omgeving Haansberg, Bollenstraat, Bremberg en Donkerstraat) gesprekken gevoerd. We hebben goed geluisterd, vragen gesteld en zorgen gedeeld. De gesprekken werden zowel door de insprekers als door de fractieleden als zeer waardevol ervaren. We hebben afgesproken elkaar op de hoogte te houden van de voortgang van dit grote project.
Op 30 september hebben we gesproken met de heer De Regt, oud directeur van de ANWB. Hij heeft zijn visie op de plannen met ons gedeeld en we hebben hem vele vragen gesteld. Op 7 oktober zijn we in gesprek geweest met de heer Hans Peter Verroen, bestuurslid van Brabantse Delta. Hij heeft als bestuurder van het waterschap toegelicht waar we op moeten letten als het gaat over mogelijke bebouwing aan de Lage Vaartkant en Hoge Haansberg.
We staan als CDA dus “midden in de Omgevingsvisie” en zullen uiteindelijk ook met een standpunt moeten komen.

Wordt vervolgd...

Kitty Hoevenberg-Aerts

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.