17 oktober 2021

Startnotities nieuwbouw Spoorlaan 19 en Tijdelijke woningen Alwel

Twee startnotities lagen voor. Eén had betrekking op een nieuwbouwplan aan Spoorlaan 19. Het tweede plan ging over het plaatsen van tijdelijke woningen door Alwel aan de Tamboerijn (locatie achter kinderopvang Doremi).
In reactie vroeg de CDA fractie aandacht voor de juiste selectie van de doelgroep. Nu worden in principe direct omwonenden uitgenodigd voor inspraak. Bij het project aan de Spoorlaan 19 is de bedoeling om betaalbare koop appartementen aan te bieden voor starters. De vraag is in hoeverre zij dan bij de totstandkoming van de plannen worden betrokken. Verder hecht de fractie eraan om ook vooraf doelstellingen op te nemen over de te houden participatie. Wanneer is deze succesvol ? En wat is de actie als er te weinig animo is op deze participatie.

Bij de notitie over de tijdelijke woningen van Alwel is aandacht gevraagd om in de planning van communicatie naar omwonenden voortaan rekening te houden met de vakantieperiode. Ook hier de opmerking om de doelgroep waarvoor je bouwt bij de ontwikkeling te betrekken. En tot slot kritisch te blijven over de inzet van communicatiemiddelen.

(E-mail: [email protected] en [email protected] )

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.