17 oktober 2021

Transitievisie Warmte

Voor het CDA is dit een belangrijk beleidsdocument. Wij hebben als uitgangspunt dat wij zuinig moeten zijn op onze aarde en deze door moeten geven aan de volgende generatie in minimaal dezelfde staat als waarin wij hem hebben ontvangen. Daarom is dit document ook zeer belangrijk voor ons, wij moeten nu echt actie gaan ondernemen voordat het te laat is!


Op 25 mei hebben wij tijdens de behandeling van de 0,5 versie een 4-tal punten aangedragen.
1 Koppelkansen in verband met een warmtenet: dit is helaas geen optie voor Etten-Leur
2 Rekening houden met alternatieven voor de uitvoeringsstrategie i.v.m. capaciteitsproblemen op het net: dit is opgenomen.
3 Eerst inzetten op isolatie en kijken naar waterstof: isoleren is opgenomen en waterstof kan een optie zijn voor de toekomst.
4 Heldere communicatie en een prominente rol voor Duursaam Etten-Leur: de communicatie is opgenomen in de uitvoeringsstrategie en met Duursaam Etten-Leur wordt in overleg de rol bepaald. Ook de samenwerking met lokale energie coöperaties wordt bekeken.

Met de 1.0 versie welke wij nu behandeld hebben komen wij steeds verder richting de invulling van de warmte Transitie. Om hier uitvoering aan te geven hebben wij onze inwoners, ondernemers en onze eigen verantwoordelijkheid hard nodig.
Ook hebben wij veel kennis nodig van diverse marktpartijen zoals de installatie en isolatie branche. Wij hebben het college dan ook opgeroepen om de installateurs en andere bedrijven die hier van toegevoegde waarde kunnen zijn in de verdere plannen te betrekken.

(E-mail: [email protected] )

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.