17 oktober 2021

Uitbreiding Windpark Groene Dijk

Het CDA heeft in april 2021 bij de behandeling van dit agendapunt in de raad uiteindelijk akkoord gegeven om het proces te laten doorlopen. Voor het CDA was het destijds duidelijk dat de omgevingsdialoog niet voldoende gevoerd was. Dit naar aanleiding van de contacten met buurtbewoners. Voor het CDA was en is het enorm belangrijk dat er draagvlak in de omgeving is voor deze windmolen. Een buurt die tegenover elkaar staat bij de raad van State is zeker niet het doel van het CDA. Tot nu toe is volgens de berichtgeving duidelijk dat met alle omwonenden op één na een akkoord is gesloten. Dit is een compliment voor de initiatiefnemers. Deze hebben na de vergadering van april de omgevingsdialoog serieus opgepakt.

In de tussentijd is er nog een uitspraak van de rechtbank geweest aangaande een situatie met windmolens in Groningen. Deze uitspraak is getoetst door het college op het huidige voorstel. Dit zou niet van invloed zijn. Dit wordt dan weer ter discussie gesteld door de verweerders. Het CDA heeft via deze bijdrage nogmaals aan het college gevraagd de juridische risico’s goed af te wegen. Op onze vraag heeft het college bevestigd dat er in het buitengebied van Etten-Leur geen nieuwe windparken meer bij komen.
Met deze kanttekeningen heeft onze fractie definitief ingestemd op het afgeven van de verklaring van geen bedenkingen voor het plaatsen van de vierde windmolen.

(E-mail: [email protected])

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.