14 april 2011

De feiten en het kasteel

Vorige week maandag was de afwikkeling van de financiën betreffende het kasteel aan de orde. Jeanine van Cronenburg van de PVDA stelde voor, dit pas te behandelen als er duidelijkheid is over het kasteel.

Wij als CDA waren het daar mee eens. De Coalitie onder aanvoering van de Realisten wilden het wel behandelen met als doel opnieuw met de vinger naar anderen te wijzen.

Wat zijn de feiten? Er is flink geïnvesteerd in de toekomst van het kasteel voor zowel de invulling als de restauratie. Dat is steeds eensgezind gebeurd. In het college was ik verantwoordelijk voor de ruimtelijke ontwikkeling en de restauratie. Jan Bevers was verantwoordelijk voor de financiën en de burgemeester voor de grote lijnen en het totaal.

Alles werd teruggekoppeld naar de rest van het college en de raad werd steeds bijgepraat. Alle besluiten zijn door de raad unaniem genomen, dus ook de Realisten stemden er mee in.

Verder is bijna een derde van de totale uitgaven het laatste jaar gedaan onder verantwoordelijkheid van het huidige college. Jammer dat de raad hier minder bij betrokken is.


Als CDA-fractie hopen wij dat er snel een goede bestemming voor het kasteel komt, waarbij de economische en toeristische ontwikkeling, maar ook de toegankelijkheid, belangrijke uitgangspunten zijn.

 

Namens de CDA-fractie, Harrie Verkampen.    

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.