24 januari 2011

De Sint Janskerk staat weer in volle glorie

De Sint Jan is gerestaureerd en kan er weer  tegenaan. In het voorjaar kon je nog op de steigers naar boven om te bekijken hoever de restauratie was en om natuurlijk van het uitzicht te genieten. En nu is het dan eindelijk klaar en wat ziet ie er weer skôn uit. Hartstikke trots staat die daar aan de Kerkstraat. Het parochiebestuur en alle vrijwilligers verdienen een pluim, want zij hebben dit alles samen tot stand gebracht.

Weet u dat de restauratie ook mede mogelijk is gemaakt door de provincie en wel voor een bedrag van ruim € 670.000,-, 70% van de totale restauratiekosten. Waarom vertel ik u dit? Omdat veel mensen niet weten wat de provincie allemaal doet. De provincie houdt zich dus ook bezig met het subsidiëren van monumenten. Gedeputeerde Van Haaften van het CDA vindt het belangrijk dat het cultureel erfgoed behouden blijft voor de toekomst, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten. Ook de kerk van de Heilige Antonius Abt in De Mortel is gerestaureerd. Zij hebben net als de Sint Jan, een subsidie van 70% ontvangen, € 234.826,-. Twee mooie voorbeelden waaraan de provincie heeft bijgedragen.

En dan moet ik natuurlijk ook niet het kasteel vergeten. De provincie heeft aangegeven behoud van het kasteel ook belangrijk te vinden. Daar kom ik in een volgend stuk op terug.

Waarom wil ik u dit allemaal laten weten? Omdat het op 2 maart 2011 Provinciale Staten verkiezingen zijn en ik me daarvoor kandidaat heb gesteld. Het CDA geeft in haar verkiezingsprogramma aan dat de provincie zich meer moet richten op duurzame instandhouding van Brabants erfgoed. De provincie moet investeren in specifieke categorieën van monumenten, zoals kerken, kloosters, kastelen en industrieel erfgoed, om deze zo nodig van een nieuwe bestemming te voorzien en een duurzame toekomst te verzekeren. 

Ik wil Gemert-Bakel graag vertegenwoordigen in de Provinciale Staten. Zodat het geluid uit Gemert-Bakel in Brabant gehoord blijft.

De komende weken wil ik u laten zien wat de provincie allemaal voor u betekend heeft en wat de provincie nog kan gaan betekenen.

STEM BRABANTS, STEM CDA 2 maart 2011

Anke van Extel-van Katwijk, Nummer 4

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.